DAN FÖRE DOPPAREDAN

Att det redan är Julafton imorgon har jag inte riktigt fattat ännu, även om allt är fixat och klart. Imorse steg jag upp redan klockan nio, åt frukost och slappade en stund innan jag hjälpte mamma att förbereda inför morgondagens julmiddag. Därefter städade jag rummet som nu ser helt okej ut.

Ikväll har jag inga planer, jag ringde åt pojkvännen för att höra om han hade några idéer men nope, inga roliga idéer. I alla fall skulle han ringa lite senare så skulle vi försöka hitta på nåt. Men undertiden så hade jag tänkt gå ut med hundarna en sväng och sedan lägga mig ner på sängen och se filmen Abduction med Taylor Lautner.

Och så tänkte jag också visa er smycken som jag beställde hem från WeStyle.fi.
Döskalle armbandet var förstås lite för stor, men med mina handleder så är det nog otroligt svårt att hitta armband som passar.
Men halsbandet passade fint.


JINGLE BELL TIME IS A SWELL TIME TO GO GLIDING IN A ONE-HORSE SLEIGH

Det blev en sväng in till stan efter praktiken idag. Med mig hem följde ett Mavala silver nagellack.


Imorgon är jag ledig. Jag ska ta en välförtjänt sovmorgon och stiga upp nån timme senare än vanligt. Sen så ska jag städa rummet och göra det fint. Iår ska vi äta julmiddag hemma hos oss den 24 December och jag som vill vara fin på julen har inte en blekaste aning om vad jag ska ha på mig.
Iår har jag och min pojkvän gjort så att vi är hemma hos mina föräldrar (och släkt) på dagen och sen mot kvällen åker vi hem till hans föräldrar. Förra året var det tvärtom. Jag måste erkänna att det är faktiskt lite jobbigt att försöka hinna vara på båda ställen. Men det går.

Innan jag slutade idag fick jag också en julklapp av min handledare.
En sminkpalett  av märket Youngblood som innehöll rouge, ögonskugga och läppglans hitta jag i påsen hon gav åt mig. Väldigt fint!
De är nog väldigt snälla där jag är på praktik!





LÖRDAG

Idag har vi julhandlat som galningar! Det svåraste var nog att köpa klappar åt männen i släkten, men med lite hjälp av mamma och min smarthet så kom vi fram till vad jag skulle köpa. Imorgon är det mammas tur att julhandla och jag tror nästan jag följer med henne i brist på annat, men också för att jag glömde att köpa klappar åt mina kusins barn. Heh. Stupid me. Men nu tar jag nog natten, är så himla trött av allt springande idag.


KYCKLINGSTACO + SAGAN OM RINGEN

Ikväll har vi haft det trevligt. Till middag åt vi Kyckling med tacochips (eller vad det nu heter) och drack julmust. Efter middagen blev det att se på Sagan om ringen filmen, en tradition som har följt med oss några år nu. Hehe. Lite godis och glögg paus hade vi också därimellan. (När vi hinner se de två sista filmerna återstår att se.)
Imorgon är det julklappsshopping som står högst upp på listan, efter det så blir det antingen bröllop eller en hemmakväll. Så med andra ord så har jag inte en blekaste aning om vad jag ska göra imorgonkväll.. Men nu vet jag i alla fall att jag måste gå och lägga mig innan jag somnar framför datorn.



IN LOVE WITH MQUEEN<3

Idag fick jag min försenade födelsedags present av Thao, min mobror H, moster (+ familj) och morföräldrar. Iår tycker jag verkligen att jag har blivit bortskämd med en massa fina saker. Jag fullkomligt ÄLSKAR sjalen! Tack kära ni! <3



THE ONLY PLACE YOU'LL WANNA BE IS UNDERNEATH MY CHRISTMAS TREE

Jag kom nyss ur duschen, och jag tror jag har använt fel duschgel för nu tycker jag att jag luktar/doftar lite som en karl...
Före jag for i duschen satt jag och sökte runt på nätet efter julklappar åt bl.a min pappa, varje år jag frågar av honom vad han vill ha till julklapp så svara han precis samma sak. - Jag vill inte ha nåt säger han, men efter att jag har tjatat om att jag VILL köpa nåt åt honom så svara han alltid: - Du kan köpa Niveas ansiktskräm (som förövrigt bara kostar 5€ för er som inte vet, hahaha). Det är så typiskt pappa, han har antagligen tiotals Nivea burkar staplande på varandra i badrumsskåpet. Haha.

Så småningom har jag köpt julklappar åt alla, på lördag ska jag ännu till Vasa en sista gång för att köpa de sista. Men sen börjar nog tiden ta slut. Och pengarna också för den delen.

Klockan är redan 21:40,  och inte har jag heller hunnit göra så mycket idag. Lyssnat på julmusik och druckit glögg medan alla andra var på villovägar har jag i alla fall gjort. Roligt det också. Nej nu ska fortsätta titta runt lite innan jag går och lägger mig.


IT'S NOT MY FAULT THAT YOU'RE GLUED TO YOUR SEAT

Internet krånglar nu igen. SUCK!

Hursomhelst så har jag som vanligt varit på praktik idag, och jag räknade just att det är endast 11 dagar kvar av praktiken. Wuhuuu!
Så småningom ska jag hoppa upp på springmattan och springa några kilometer innan jag tar kvällen, efter helgens ätande har jag känt mig så himla uppblåst. Imorgon väntas ännu en tråkig dag, ni kan inte gissa hur mycket jag längtar tills praktiken är över. Haha.


Jag satt också och Youtuba för en lite stund sen och mitt i alltihopa så dök Jojo upp i rutan. Minns ni henne? Hon som sjöng Leave (get out) och Just a little too late. Hon har nu släppt ut en ny singel efter många års tystnad (typ). Jag har hunnit lyssna några gånger på låten och tycker den är helt ok faktiskt.



FORGETYOURBOYFRIEND

Idag släppte Nelly.com flera färger av skomodellen "forgetyourboyfriend". Alltså på sant, jag dör av hur snygga dom är!

Lappland 9.12-11.12

Vår internet har bråkat, igår när jag kom hem gick det inte alls att vara på nätet och idag har man ibland sluppit och ibland inte. Men nu tror jag i alla fall att den fungerar.

Jag tänkte ladda upp lite bilder från vår Lapplandsresan och berätta lite om hur vi hade det..
Vi startade från Oravais klockan 13:00 (stannade i bennäs och åkte därifrån ca. 14:45) och kom fram till Lappland runt 9. En mycket lång bilresa vill säga. Väl framme blev vi alla förvånade över hur fint och mysigt stugan var, bättre än så här kunde det inte bli. Efter att vi packade upp våra saker började vi fira mig med korv och alkohol. Jag var prinsessa för kvällen med pärlor och clips örhänge, finare än finast.




På lördags förmiddag åkte vi iväg till Santa Claus village och till Santa park. Vid Santa Claus village fick vi träffa självaste tomten och ett foto med honom fick vi också ta. As you can see.

Vid Santa Park lurade de oss på 28€ var, det var mer ämnade för småbarn än för oss "vuxna". Buffén var crap och kostade hela 14€ och rummet med isskulpturerna var typ lika litet som mitt rum (ca 11 m2 ?). DET om någonting inte var värt 28€. Och jovisst biljetten var för två dagar men vem skulle ha velat se några isskulpturer
och äta låssas (crap) buffé (som egentligen inte var buffé eftersom man inte alls fick äta hur mycket man ville) två gånger? I am very dissapointed.
Men som tur är så hade man sina vänner med sig som gjorde att allt kändes så mycket bättre.




Vi kom hem på söndag runt 8 -tiden, trött som bara den. Jag stupade i säng klockan 22:00 och somnade på direkten. Även om jag tyckte att vi sov ganska mycket under resan så var det tydligen alltför tungt för kroppen att sitta ca 12 h i bilen på en helg. Men roligt hade vi fastän jag lite nu som då hade mina moments. Haha.

9 DECEMBER

Jag tror det aldrig har varit så roligt att vakna upp som idag. Nästa hela denna morgon har telefonen plingat, en massa vänner och släkt ha redan hunnit gratta mig. Awesome.
Även om jag inte skulle vilja bli ett år äldre så känns det ändå inte så dåligt just nu och förvånandsvärt nog så ser jag framemot resan till Lappland med töntarna, även om problem har uppstått lite här och var. Men det tänker jag ignorerar idag, för idag är det MIN dag.

Innan jag börjar packa väskan så ska jag ännu hinna träna och duscha. Men nu ska jag äta frukost så jag inte dör av hunger på min födelsedag. Hehe.


BLACKJACK

Jag börjar ju bli riktigt bra på blackjack..typ.
Det var det vi satt och spelade hela kvällen, alltid lika roligt när man får testa på sina räknekunskaper. Haha. Jag vann tyvärr inga pengar men fölorade inget heller.

Tänk vad mysigt det är nu, snön har äntligen kommit och det enda man ser när man går ut är alla mysiga julbelysningar. Även om jag ville vara Grinchen iår så har det verkligen varit svårt att motstå allt som har med julen att göra. Jag antar att jag får vara grinchen nästa år istället. Haha.


SJÄLVSTÄNDIGHETSDAG

Altsååå.. Idag är det Finlands självständighetsdag. Grattis Finland!
Jag tänker i alla fall inte sitta framför Tv:n och följa med balen även om det är ganska kul att se vad folk har på sig.
I alla fall har jag inte gjort nåt annat än slöat idag, hela jag är ju slö idag. Men egentligen tycker jag inte alls om när man är ledig mitt i veckan, för de dagarna känns alltid som en söndag.
Men snart är det fredag och då blir det att åka iväg till Lappland, jag hoppas på en rolig resa. Ett måste är att sitta på jultomtens knä, det står högst på min "to do" lista denna helg. Höhö.
Jag kommer såklart att ta med Ipaden och förhoppningsvis fungerar nätet så att jag kan uppdaterar lite smått. Så blir det inte så tyst här på bloggen.
Btw. så har laddaren till min laptop slutat fungera, och jag tror att Charlie är den skyldige till detta problem. Och egentligen vet jag inte om jag ska orka köpa en ny laddarsladd, det känns så himla onödigt att slösa pengar på laptoppen som ändå håller på att dö bort sådär annars. Men utan den så har jag inte så mycket att göra.
Shit vilka problem jag har fått den senaste tiden. Unbelievable!
Nä nu ska jag dra iväg till mina morföräldrar.

5 DECEMBER

Jag fick sluta tidigare en halv timme tidigare idag vilket var otroligt skönt. Hela dagen har jag suttit framför datorn och sökt efter frisörssalonger i Finland, och ni anar inte hur många det finns på ett och samma ställe. Puuh.

I alla fall kom jag hem för en ganska lång stund sen, jag har hunnit äta mat och nu sitter jag och dricker glögg. Så gott! Ikväll kommer jag nog inte att göra nåt speciellt, tråkigt nog. Nåjaa, jag ska fortsätta dricka vidare ;)

TO DIE FOR



nelly.com

SOMETIMES I GET A GOOD FEELING

Jag var ju som sagt och julhandlade igår med pojkvännen, Thao och min morbror. Några julklappar fick vi med oss hem och förstås några saker till oss själva också. Typiskt. Haha. Det var i alla fall en mycket rolig dag vi hade. Senare den kvällen spelade vi Alias och of course vann jag och Thao! Hur bra är inte vi då, hah.

Med mig hem fick jag en silver tröja (H&M), pälsväst (H&M) och en sjal (GinaTricot)

Idag har jag inte varit så värst aktiv, jag har velat städa rummet hela dagen men tyvärr inte orkat (haha). Så istället har jag tränat och sett på Friends.
Om ca. en timme kommer min pojkvän hit, då ska vi äta nåt och se en film. Sålänge jag väntar på att han ska dyka upp så ska jag äta pepparkakor och kanske värma upp lite glögg åt mig själv.


BORED

Jag är uttråkad som vanligt. What to do..?

Jag har också glömt att berätta åt er att min farfar har kommit till Finland, om jag inte har fel så är han här ända tills januari. Det är nästan så att jag skulle kunna följa med honom hem till kanada sen när han far. Hehe.
Men i allafall så ser han ut som han gjorde senaste gången han var hit, och förstås är jag så blyg så blyg att jag knappt säger nåt till honom, förutom "tack" när han gav mig pengar. Haha.

Imorgon ska vi och julhandla, jag veit inte ännu vad jag ska ge åt alla till julklapp men det ordnar nog sig. I värsta fall ger jag bort konfektaskar. Heh.

Nåjaa, nu ska jag se på Victorias secret fashionshow.


DECEMBER

1 December it is. Nu är det endast 8 dagar kvar till jag fyller år.

På praktiken idag gjorde jag samma sak som igår förutom att jag fick sitta vid datorn en stund straxt före klockan slog 17:00. Lika tråkigt var det att köra hem i detta väder, just nu önskar jag faktiskt att snön ska komma.

Det finns inte så mycket att göra idag, det blir antagligen att träna lite senare ikväll, men just nu vill jag bara slappa i sängen. Jag är så otroligt trött.

RSS 2.0